+


Észak-hevesi területi különbségek mérséklése komplex szolgáltatásfejlesztéssel

Humán szolgáltatások fejlesztésében működik együtt Erdőkövesd, Fedémes, Ivád, Kisfüzes, Pétervására, Szentdomonkos, Tarnalelesz és Váraszó települési önkormányzatai által alkotott konzorcium.

Az együttműködő partnerek a 245,81 millió Ft vissza nem térítendő támogatást egy több évig tartó projektre fordítják, melynek keretében megvalósuló programelemek, alkalmazkodva a kitűzött célrendszerhez, sokrétű társadalmi probléma megoldására tesznek kísérletet.

A projekt alapvető célja a humán közszolgáltatások minőségi fejlesztése, az azokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés javítása. A humán közszolgáltatások hozzáférésének javítása elsősorban a konzorciumban résztvevő települések igényeinek figyelembe vételével történik. A projekt további célja a konzorcium településein élő hátrányos helyzetű lakosság foglalkoztathatóságra való felkészítése, kompetenciájuk fejlesztése, mentorálása, nyomon követése a képzésektől egészen a foglalkoztatásig. Ehhez kapcsolódóan cél a munkaadói oldal elfogadó magatartásának az erősítése is.

Az idős és a fiatal lakosság helyben maradásának záloga a helyi civil szervezetek és helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése. Cél tehát ezen szervezetek bevonása az egyes programelemekbe, illetve kimondottan a számukra tervezett programok megvalósítása, mellyel erősíthetjük őket. A roma lakosság számosságára tekintettel célunk a nemzetiségek közötti párbeszéd javítása, melyet az eltérő kultúrák bemutatkozását célzó rendezvényekkel, helyi hagyományokra építő programelemekkel kívánunk elérni.

A projekt kódja: EFOP-1.5.3-16-2017-00088
A projekt címe: Észak-hevesi területi különbségek mérséklése komplex szolgáltatásfejlesztéssel
A támogatás összege: 245 813 759 Ft
A támogatás intenzitása: 100%
A projekt kezdete: 2018.05.01.
A projekt tervezett befejezése: 2020.12.31.