Ivád egy kis 400 fős település Heves Megye szélén. Legkönnyebben autóval közelíthető meg Budapestről a z autópályán Hatvannál lekanyarodva Salgótarján irányában. Eger felől is könnyen ide érhet, ha Pétervására felé halad, és a városon tovább menve ugyancsak Salgótarján felé 4 km re van Ivád.

Ha vonattal érkezne, akkor ne tegye, mert vasútállomásunk az nincs. Sajnos megszüntették a Mátraballai állomást is, így Egerben van a legközelebbi.

Google Map link Ivádhoz >

Környékünkön számos látnivalót és túraútvonalat talál, aki itt szeretne megszállni, ehhez próbálunk tippeket és segítséget adni.

Sirok “védjegye” a siroki vár, mely épp egy nagyszabású felújítás előtt áll, de addig is kiváló kiránduló cél lehet; a községben rendezik meg Magyarország legnagyobb motoros találkozóját is minden év júliusában.

Recsk szomorú sorsú látványossága az 1950 októbere és 1953 ősze között, az Államvédelmi Hatóság (ÁVH) által működtetett kényszermunkatábor. A mintegy 100 kisebb-nagyobb internáló és munkatábor közül a leghírhedtebb.

Kicsit tovább haladva a Mátrának Parádra jutunk ahol érdemes megnézni a Cifra Istállót, mely kocsimúzeumként is működik az épület mögött pedig lovaglásra is van lehetőség.

Pétervására, mely sokáig az ország legkisebb városaként volt híres is számos látnivalóval büszkélkedik. Itt található  Keglevich kastély is mely ma középiskolai kollégium, de fogadja a túristákat is. A közelben érdekességek lehetnek természetesen az Ivádi lyukaskő, a Váraszó halastavak és az Istenmezejei “Noé szőlője”-hez tett túrák is.

Negyven percnyi autóútra taláható Eger, mely Magyarország túristák által egyik leglátogatottabb városa.